dilluns, 4 de novembre del 2013

Un punt molt treballat

Singuerlin  1  –  1  La Salle "B"


Quatre de la tarda de diumenge, pont de tres dies més un de propina de “lliure disposició” pels nens. Camp ja conegut de Can Zam a Santa Coloma de Gramenet, a peus de l’edifici “Kubics”, icona d’una de les moltes salvatjades fetes durant el temps de la bombolla immobiliària en aquest país: “el Cas Pretòria”.

Compareixem amb moltes baixes entre lesions, sancions i vacances. Només podem reunir 11 jugadors, comptant al Villa que encara no ha fet net de la seva lesió al braç. Això obliga al Místers a convocar a dos jugadors del cadet de segon any. I no està mal amb l’elecció: dos xavals de metro vuitanta amb cos, tècnica i bona col·locació: el Curro Anglada i el Sergi Flo. El perfil ideal de jugadors pel sistema d’aquest any de l’equip. Per cert, el cadet A te aquest any un molt bon equip, està fent una molt bona temporada i va líder empatat al seu grup. Potser l’any vinent pot haver-hi també un cadet lassalià a primera divisió.

La tàctica, la coneguda: defensa de 5 amb Cere i Josep als laterals, “les torres bessones” Curro i Sergi al centre i una mica per davant, el Rodri. Al mig camp el Terry i el Guille al centre, el Xavi a la dreta i el Espa a la dreta i sol en punta contra tota la defensa, el Berto. Ah, i sota els pals el Sergi Cortés: quins grans partits està fent, amb una parada d’autèntic luxe, amb “palomita” inclosa, a xut molt proper d’un rival. Es notava que estava el seu germà gran, porter de l’Europa, mirant el partit atentament.  

El partit és d’aquells que se’n diuen d’arremangar-se, o de “posar-se el mono de feina”: molta lluita, molts quilometres corrents i molta, molta concentració. La solidesa dels nostres centrals ajuda a crear un bloc defensiu consistent, però no aconseguim acostar-nos massa a la porteria rival.

M’agradaria destacar en aquest primer temps la feina d’un xaval que als que el coneixem una mica bé ens te el cor robat per lo gran nano que és, i a qui ahir el entrenador va premiar la seva feina amb la merescuda capitania,  el Guille Jordi. Partit molt treballat el seu.


La primera part acaba sense gols, sense ocasions ni ensurts destacables per nosaltres.

A la segona fem l’únic possible canvi i entra el Livio en el lloc del Josep. L’entrada fa canviar una mica la disposició de l’equip, amb el Livio a l’esquerra, l’Espa a la dreta i el Guille al lateral.

Ells augmenten la pressió i arriben amb més facilitat. Tenen varies ocasions clares que, entre l’encert del nostre porter, el pal i la concentració de la defensa podem anar salvant. Nosaltres ens acostem també alguna vegada tot i sense perill clar. La pilota ens dura molt poc i ens toca córrer molt tornant a defensar. Aquest punt és el que crec que hauríem de millorar:  amb lo que ens costa robar-la, després no tenim paciència en jugar una mica la pilota amb tranquil·litat, conservant-la una mica i evitar que ens tornin a muntar un nou atac en seguida.

Ja cap el final, mancant només 8 minuts arriba el seu gol després d’una pilota penjada pel centre que no encertem a rebutjar. Semblava que ja no hi hauria opció de replica i, en certa manera, pensàvem que el gol feia certa justícia al que estava passant tot i la gran lluita dels nostres. Però aquest equip està aprenent a lluitar i a no baixar els braços i en un atac enrabietat només dos minuts després, el Berto lluita una bola penjada a l’àrea petita amb el porter i en una carambola afortunada per nosaltres colpeja la pilota amb el cap i la cola al fons de la seva porteria. Premi a la constància!!             

Encara en varem tenir una última a l’últim minut. Una nova bola penjada a l’olla i el Berto i el porter hi tornen a anar a l’aire. Sembla que el porter es recolza en l’esquena del nostre jugador, es desequilibra i cau en molt mala posició. Del possible penal passem a un final precipitat de partit i una ambulància entrant al camp a atendre al porter. Esperem no sigui res greu.

 Molt bona feina de lluita i concentració, els hem de felicitar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada